Депутат, на когото бяха ампутирани двете ръце и краката след сепсис,

...
Депутат, на когото бяха ампутирани двете ръце и краката след сепсис,
Коментари Харесай

Овации за депутата с ампутирани ръце и крака при завръщането му в парламента

Депутат, на който бяха ампутирани двете ръце и краката след сепсис, е посрещнат още веднъж в Камарата на общините с бурни аплодисменти.

Председателят на Камарата на представителите сър Линдзи Хойл посрещна Крейг Макинли с прегръдка, когато той се завърна в Народното събрание единствено осем месеца откакто беше откаран в болница със сепсис, след което беше подложен в изкуствена кома и му беше даден 5% късмет за оцеляване.

'I want to give some thanks. Thanks to you Mr. Speaker for being there for me. Also, the PM who has been with me throughout'

Craig Mackinlay addresses the HoC as he has been out of politics recovering from having his limbs amputated as a result of sepsis
— Sky News (@SkyNews)
Когато депутатът от консервативната партия от Южен Танет влезе в залата на Общинския съвет , депутатите от всички партии станаха на крайници и ръкопляскаха, а Макинли се разчувства мощно.

" Ние не позволяваме ръкопляскането, само че това е изключение " , сподели Сър Линдзи.

Лидерът на лейбъристите сър Киър Стармър стисна ръката му преди началото на въпросите на министър-председателя, и разкри, че сутринта се е срещнал с Макинли и брачната половинка му, с цел да го приветства със завръщането му.

Craig Mackinlay: Standing ovation for MP who had hands and feet amputated as he returns to parliament
— Serafeim Stasinos (@makisstasinos)
Риши Сунак стартира, като отдаде респект на " невероятната устойчивост " на своя сътрудник.

Макинли се изправи в Камарата на общините, с цел да изиска ранното различаване на сепсиса да бъде заложено в Националната здравна работа и за " уместно протезиране " в подобаващия миг.

Той съобщи, че това е бил прочувствен ден за него  и шеговито се извини, че е нарушил " толкоз доста правила " в Общото заседание, като е ръкопляскал. Освен това му се наложило да носи маратонки, тъй като обувките му не можели да се натикан в протезите, както и не е носил сако, тъй като не е минавало през ръцете му.

Макинли благодари на министър-председателя, че го е подкрепял по време на тестването, само че " не го е афиширал " , а също и на ръководителя на Народното събрание, за който се пошегува, че е изглеждал като траурен сътрудник, когато е пристигнал да го посети в болничното заведение.

Craig Mackinlay is a great man who has shown fantastic courage. Great news that he is back in parliament today!
— Boris Johnson (@BorisJohnson)
Депутатът благодари и на личния състав на Националната здравна работа, в това число двамата хирурзи, които са ампутирали ръцете и краката му, дружно със фамилията му, без което не би могъл да оцелее.

" В публиката са доста от медицинските чиновници, които ме взеха от мястото, където бях покрай гибелта " , сподели той под още овации от страна на депутатите.

" Те ме водиха от близката гибел до мястото, където съм през днешния ден. Затова ви благодаря за това. Не съм напълно сигурен, че съм благополучен, че двамата хирурзи, които смъкнаха всичко мое, са тук " , споделя още Макинли.

Той съобщи, че е решен да се бори на идващите общи избори, с цел да продължи да служи на изборния си регион в Кент, и ще организира акция за повишение на осведомеността по отношение на сепсиса.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР